eSkills for Jobs 2015-2016

IT обучения и курсове

Целта на кампанията eSkills for Jobs е да покаже многобройните възможности за обучение в ИКТ сферата, които са налични в България в момента.


Списъкът по-долу предоставя информация за безплатни и платени обучителни инициативи, които са насочени към различни целеви групи.


Всички обучения и курсове се предоставят от частни IT компании, като всяка от тях прилага различни процедури и регламенти за подбор на кандидатите.


Част от курсовете могат да бъдат записани дистанционно и да се обучавате от вкъщи.


Моля, след като се запознаете с кратката информация за обучение на съответната компания, към което имате интерес, последвайте линка за подробности.


Обръщаме внимание, че информацията за всеки конкретен курс, начинът и сроковете за кандидатстване са динамични и можете да следите промените на конкретния линк на обучението.


За допълнителни въпроси можете да се свържете с БАИТ - тел. 02/946 15 13, e-mail: bait@bait.bg


Империя Онлайн ООД Безплатно училище за разработчици на игри - IT Talents

Кабината Кабината дава възможност за безплатно обучение в онлайн курс по програмиране в рамките на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016. Времето за безплатен достъп е 2 месеца от датата на включване, като се изисква да изпратите потребителското си име, плюс кратко мотивационно писмо на info@kabinata.bg

ТехноЛогика Учебен център ТехноЛогика предлага широка гама от курсове за професионалисти в ключови области от информационните технологии.

Ай Би Ес България Център за IT обучения

SAP Участниците в школата по програмиране за ученици SAP GeekyCamp се подбират на базата на онлайн тест, който покрива въпроси, свързани с програмиране, алгоритми, както и логически и математически задачи. Записването за школата можете да направите тук

Microsoft Инициативата #mvaclub дава възможност на всеки желаещ безплатно да научи повече за технологиите и тенденциите в областта на ИКТ. Като база се използва платформата за онлайн обучения Microsoft Virtual Academy (MVA), която обхваща теми като сървърната виртуализация, хибридния облак, уеб и мобилните приложения. Курсовете в #mvaclub достъпни за всички и са разделени в 2 основни категории – за хора с интереси към разработката на софтуер или към изграждането на ИТ инфраструктури, като във всяка категория има различни профили според технологията и нивото на познания на участниците – начинаещ, професионалист и гуру.

Тим ВИЖЪН България Тим ВИЖЪН България предлага възможност за индивидуални и групови обучения за работа с Microsoft Dynamics NAV и Business Intelligence решението за анализ и визуализация на данни Tableau.

Samsung Безплатният курс по „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android” е предвиден за студенти от ТУ-Варна, които имат отлични познания по поне един обектно-ориентиран език за програмиране, добри познания по Java , Java Script, HTML, CSS, както и базови познания по бази от данни. Обучението е изцяло практическо, насочено към създаване на собствени мобилни приложения, базирани на конкретен бизнес сценарий. Лектори в курса ще бъдат доказали се професионалисти от Musala Soft и JobTiger, както и гост-специалисти от други компании. След успешно завършване на обучението курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в тази област.

Безплатният курс „Въведение в уеб технологиите“ е предназначен за млади художници и се провежда от Samsung в сътрудничество с JobTiger и Националната художествена академия. Регистрацията за обучението ще е отворена до 11 октомври тук.Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 25 години, да владеят английски език и да искат да придобият нови умения. Всички, които отговарят на изискванията ще бъдат поканени на входящ тест, като най-добрите 20 ще се включат в курса. Всеки от участниците в курса ще има възможността да получи персонално кариерно консултиране като освен това, всички успешно преминали обучението ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели.

Musala Soft BuildingWithCoding е инициатива за професионална преквалификация на строителни инженери, които са завършили УАСГ , но искат да работят като програмисти. Това е безплатен курс по програмиране. Компанията има стажанстка програма, която е отворена към студенти от цял свят и през цялата година.

Muffin at school е безплатна инициатива, която представя пред ученици и студенти от цялата страна възможностите за професионална реализация в ИТ сферата. Запознава ученици и студенти с възможностите за кариера в софтуерна фирма.

За повече информация: Доротея Георгиева, job@musala.com

Софтуерен университет (СофтУни) СофтУни предлага множество обучения в сферата на софтерната разработка и компютърните технологии под формата на вътрешна програма и отворени курсове. За вътрешната ни програма има три приема на година, които започват с безплатен курс по Основи на програмирането. В новата си учебна програма, Софтуерният университет предлага четири области на специализация и сертификати за професия за всички завършили. Провеждат се и еднодневни безплатни семинари по различни теми от ИКТ сферата.

Vratsa Software School Мисията на „Враца софтуер общество” е създаване на ИТ-общество във Враца, което чрез качествено образование дава възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена професия в родния си град. IT центърът организира безплатна 9-месечна обучителна програма с цел започване на стаж в ИТ фирма, както и други безплатни събития, напр. CodeWeek-Враца.

Telerik Academy by Progress Telerik Academy by Progress е образователна инициатива на технологичната компания Progress, която в края на 2014г. придоби Telerik. С безплатните си курсове по програмиране инициативата ежегодно обучава хиляди деца, ученици и млади хора, търсещи възможности за преквалификация, и им помага да развият практически умения в разработката на софтуер, за да се реализират успешно в ИТ индустрията.

Академия Зариба Обучение на млади специалисти в сферата на IT технологиите, програмиране на мобилни игри, дизайн и маркетинг. Академията е ситуирана във Варна. Зариба предлага академична среда в пригодена и оборудвана за целта учебна зала. Специализираните курсове се провеждат от лектори-експерти в областта. Идеята е да се използва натрупания know-how в разработването, оптимизирането и маркетирането на мобилни игри и приложения и да се предаде на прохождащи IT и маркетинг специалисти, които нямат нужния опит. Това превръща студиото в инкубатор на специализирани познания и идейни решения, свързани с гейм индустрията.

MentorMate Безплатни 3-месечни курсове за iOS Application Development и Android Application Development. В обучението не е включено изучаване на основите на програмирането – кандидатите трябва да имат солидни познания по обектно ориентираното програмиране, релационни бази от данни, основни алгоритми и структури от данни.

Convergys Безплатно техническо училище за младежи - обучението стартира на 1 юли 2015 г. и включва 60 часа техническо обучение в сферата на Basic OS, Cloud computing и Networking skills.

Правец компютри ООД Курсът „Windows 10: Основи на ефективната офис работа” запознава с фундаментални принципи на операционната система и начините за справяне с най-често срещаните проблеми при ежедневната офис работа. Записването е до края на месец юли, като обучението е двудневно (15 академични часа) и струва 60 лв.
Курсът „Въведение в уеб дизайна“ е подходящ за напълно начинаещи и неговата цел е да положи основните знания и техники нужни за изработката на съвременен уебсайт с помощта на HTML5 и CSS3. Обучението е 36 учебни часа, а срокът за записване до 28 август 2015г.

Информационно обслужване АД InfoStart – платформа за IT компетенции.

New Horizons Bulgaria Компания за IT обучения

IT-Academy.BG Курсове за SEO, PHP, software testing, Java

TrainSoft Осигурява широка гама от образователни програми за обучения в различни сфери, включващи: Auto CAD, MS Project, 3D max, MS Office, PHP, HTML, др.Обученията са практически насочени.

ITCE Широка гама от обучения по мениджмънт и IT.

Varna Business Services Компанията е SAP Channel Partner и SAP Education Partner, предоставяйки широк кръг от услуги.

School of Robotics Robopartans Училище по роботика “Robopartans” има за цел да събуди и затвърди интереса на учениците към физика, информационни и комуникационни технологии, математика и като цяло технически науки. Мисията на Robopartans е подобряване на обучението в тези области. В училището се дава възможност на учениците да мислят, грешат, създават и да бъдат оригинални. Преподавателите организират демонстрации, работни срещи, курсове и занятия по роботика с ученици от всички училища. С помощта на реални роботи предоставят един по-практичен поглед към науката.

Hack Bulgaria Чрез безплатни и платени курсове Hack Bulgaria учат хората да мислят, да програмират и да се справят с различните проблеми, които ще им поднесе светът на софтуера. За целта, използват метода на обърната класна стая – правят се повече упражнения, а лекциите се дават под формата на видео

SoftAcad SoftAcad ООД е компания, специализирана в обучението и подготовката на млади специалисти по съвременни софтуерни технологии в София и Пловдив.

VМware Програма за безплатно обучение на софтуерни специалисти - Talent Boost. Проектът е насочен към студенти, които искат да станат софтуерни инженери и ще се фокусира върху разработка, архитектура и дизайн на софтуерни приложения. Краен срок за кандидатстване - 20 юни 2016 г.

IPT Компанията предоставя курсове по програмиране с Java; уеб дизайн: HTML 5, CSS 3, JavaScript, jQuery, Bootstrap и WordPress и др.

Soft Intellect Академия Софт Интелект - курсовете са подходящи, както за начинаещи, така и за напреднали и включват тестване на софтуерни продукти, Въведение в програмирането, JAVA, програмиране за ANDROID,PHP и MySQL и др.

Аула.бг Аула.бг предоставя след регистрация 20 безплатни урока както за основни програми като Word, Excel, Powerpoint, така и за специализирани като Photoshop, Illustrator, Autocad и др. Курсовете се провеждат онлайн, като след приключване на безплатните уроци, можете да преминете към платена версия.

ЦПО „Експерт“ ЦПО „Експерт“ предоставя курсове по основните офис програми, както и специализирани по графичен дизайн, уеб дизайн, приложно и системно програмиране.

Swift Academy Курсове в 9 направления, сред които C#/.NET, HTML&CSS3, Java, бази данни, Ruby on Rails и др. След завършването на всяко обучение курсистите, показали добри резултати, се явяват на интервю за работа в някоя от партньорските фирми. Ако бъдат одобрени и наети на работа, си получават обратно заплатената такса за обучение.

GFK България Data Programming Boot Camp е безплатно обучение по обработка на данни и програмиране. Курсът ще помогне на участниците да придобият знания в интересна насока и професия, като има опция най-добрите от тях да бъдат наети на работа в компанията. Обучението е присъствено, с продължителност 6 седмици и започва през януари 2016г. За кандидатстване и одобрение за участие следва да изпратите автобиография и мотивационно писмо за участие на dpbootcamp.bulgaria@gfk.com до 30 ноември 2015г.

Компютърна академия IT STEP Компютърна академия IT STEP присъства в 14 държави, като през 2015 г. отвори първия си филиал в България. Обученията в академията се провеждат в 3 направления: разработване на софтуер, компютърни мрежи и компютърна графика и дизайн. IT STEP обръща внимание и на най-малките - в Малката компютърна академия на IT STEP могат да се обучават деца между 8 и 14-годишна възраст. Сред изучаваните теми са устройство на компютъра, разработване на софтуер, дигитална фотография, рисуване, дизайн и други.

Google – Дигитален гараж Под наименованието Дигитален гараж – Двигател на успех в България Google предоставят на всички безплатна възможност да получат дигиталните умения, които са им нужни, за да развият бизнеса, кариерата или увереността си. Модулът позволява на всеки да определи личните си цели, и следователно да получи персонален план за обучение. След гледане на видео уроците и решаването на тест (на английски език) потребителят получава виртуални значки в личния си профил.

Кан Академия Кан Академия (Khan Academy) е сайт за безплатно образование с над 6000 урока и упражнения. Уроците обхващат най-вече учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, подготвителни модули от университетското образование и множество уроци от общокултурен характер. Khan Academy сама предлага своите уроци за превод, а Кан Академия България е групата доброволци, която се е заела с това.

MindHub MindHub e клуб по програмиране за деца. При нас децата на възраст между 5 и 12 години, учат основни концепции в програмирането, разработват приложения, програми и игри.

ЕдуТехФлаг Целта на ЕдуТехФлаг ЕООД е да създава, развива и споделя иновативни практики в образованието насочени към технологии за обучение, инструменти и приложения в Интернет, образователна инфраструктура, електронни ресурси за обучение, проучвания и анализи, и модели за преподаване. Обученията „е-Платформи за обучение“ и „Интерактивни интернет базирани приложения в обучението“ са насочени към целева група от експерти, специалисти, преподаватели и заети в образователни или други организации, които изпълняват дейности свързани с преподаването/обучението.

ЦПО КОМП Център за професионално обучение КОМП в Хасково провежда безплатни и платени курсове по професии и дигитални компетентности:
Компютърна грамотност, работа с MSOffice, графичен дизайн с Photoshop, CorelDRAW, техническо чертане с AutoCAD, SolidWorks.
Уеб дизайн и разработване на уеб страници чрез HTML 5, PHP, CSS JavaScript.
Въведение в програмирането и разработката на мобилни приложения с Java, C#.20 май 2016

7-то издание на HackFМI - Hack For Start ще се проведе в периода 27-29 май 2016г.

#eSkills хакатонът ще бъде интердисциплинарен и е отворен за хора с различни профили oще...

19 май 2016

Състезание за програмиране Code4Ruse се провежда в Русе в периода 27-29 май

Надпреварата се организира от Startup Factory, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

18 май 2016

Сезон 5 на ИТ Таланти приключи – от 89 успешно завършили програмисти над 60 вече работят

Безплатният тренировъчен лагер ИТ Таланти е сред стейкхолдърите на eSkills for Jobs oще...

18 май 2016

Младежи ще мерят сили на ИТ олимпиада в Пловдив на 27 май

Събитието се организира от JobTiger, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

17 май 2016

Първият Ден на ИКТ кариерата срещна младежи с интерес към ИТ с водещи компании от сектора

БАИТ е съорганизатор на #eSkills събитието, което се проведе по инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията oще...

16 май 2016

Hack Tech Challenge връчи своите отличия за иновативен софтуер за 2016 г.

Първият национален виртуален хакатон за .NET програмисти беше организиран от Кoнтракс, стейкхолдър на инициативата #eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

12 май 2016

Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2016 г.

Председател на журито е Анна-Мари Виламовска, а сред членовете са Елена Маринова, Светлин Наков и Гергана Паси, посланици на eSkills for Jobs oще...

11 май 2016

Заповядайте на Ден на ИКТ кариерата и разберете какво е да работиш в ИТ компания

БАИТ е съорганизатор на #eSkills събитието, което се провежда по инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията oще...

10 май 2016

Повече жени в ИКТ сектора?

Момичетата дават насоки как компаниите да общуват по-добре с тях oще...

09 май 2016

Записването за първия курс по WordPress на Hack Bulgaria е отворено

Обучението цели да подпомогне непрограмисти в реализирането на уеб идеите им oще...

05 май 2016

Безплатен семинар по бизнес софтуер ще се проведе в Пловдив на 10 май

Темата на събитието, организирано от #eSkills стейкхолдъра ERP.BG, са ERP, BI и CRM системите oще...

04 май 2016

Кандидатстването за безплатен курс „Основи на програмирането“ във Враца е до 6 май

Обучението се организира от #eSkills стейкхолдърите Враца Софтуер и СофтУни oще...

03 май 2016

БАИТ за поредна година подкрепи Националния конкурс „Млади таланти“

Победителите в надпреварата на МОН станаха известни на 28 април 2016г. oще...

28 апр 2016

Регистрацията за хакатона „SoftUni Tech Fest: Технологии в образованието“ е отворена до 25 май 2016г.

Събитието, което се организира от #eSkills стейкхолдъра СофтУни, ще се проведе на 4 и 5 юни и ще определи победители в 3 категории oще...

25 апр 2016

Студенти предлагат иновативни проекти за развитието на София

Регистрацията за 24-часовия хакатон е отворена от 25 април до 30 май на сайта на Innovation Starter, стейкхолдър на инициативата #eSkills for Jobs oще...

22 апр 2016

Първата магистратура по бизнес софтуер в България отново приема студенти

ERP Academy стартира предварителен прием за „Бизнес анализ и ERP решения“ oще...

21 апр 2016

Станете част от специализираната конференция Be IT Conference

Третото издание на събитието, което се организира от JobTiger, стейкхолдър на #eSkills for Jobs, ще се състои на 28 май 2016 г. oще...

20 апр 2016

Отворени врати в столичното Технологично училище Електронни системи (ТУЕС) на 23 април 2016 г.

Ученици и преподаватели от училището за програмисти и компютърни специалисти ще представят постиженията си по роботика, програмиране, вградени микрокомпютърни системи oще...

19 апр 2016

Интересни и разнообразни проекти се родиха на първия хакатон в северозападна България

14 отбора с общо 52 участника се включиха в #eSkills събитието на Враца Софтуер oще...

18 апр 2016

Ден на ИКТ кариерата ще се състои на 17 май 2016г.

Събитието се организира от #eSkills стейкхолдъра Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията в партньорство с ИКТ бранша oще...

15 апр 2016

СофтУни с нов учебен план за студентите си

Програмата предвижда специализация в 4 направления, като всеки усвоил 70% от материала ще може да започне работа в компания-партньор oще...

14 апр 2016

ВСУ „Черноризец Храбър“ представя образователната платформа SmartFuture на 15 април

Учебното заведение, което е сред стейкхолдърите на eSkills for Jobs, отбелязва 25 години от създаването си oще...

12 апр 2016

Стартира видео конкурсът на инициативата eSkills for Jobs за 2016г.

Желаещите могат да участват в следните категории - Young digital talent, Innovative App developer и Outstanding digital skills developer oще...

11 апр 2016

Посланички на #eSkills for Jobs ще се включат в DigiGirlz - Възможности в IT сектора за всяка жена

4 вдъхновяващи дамски истории от ИТ сектора ще бъдат представени в събитието на Майкрософт България, стейкхолдър на инициативата oще...

08 апр 2016

Събитието BuildingWithCoding ще се проведе на 14 април в УАСГ

Безплатната инициатива се организира от Мусала Софт, стейкхолдър на #eSkills for Jobs oще...

07 апр 2016

Посланици на eSkills for Jobs ще се включат във Cloud Forum Bulgaria 2016

БАИТ е сред партньорите на събитието, което се провежда на 14 април oще...

05 апр 2016

Безплатна Академия по дигитален дизайн се провежда в Хасково

#eSkills обучението се организира от Център за професионално обучение КОМП, стейкхолдър на инициативата oще...

04 апр 2016

Онлайн курсът за учители „Развивайте е-умения в класната стая“ започва на 4 април

Все още можете да се запишете в безплатното eSkills обучение, което се провежда на английски език oще...

31 мар 2016

Враца Софтуер организира първия хакатон на Северозапада от 15 до 17 април

Регистрацията за HackVratsa, което ще обхване надпревара в 4 категории, вече е отворена oще...

30 мар 2016

ERP Academy с безплатна лекция на тема: "Запознаване с ERP, BI и CRM"

В събитието на 31 март ще се включи и посланикът на eSkills Светлин Наков oще...

29 мар 2016

„Академията на Телерик“ стартира безплатни онлайн курсове по C# и HTML за начинаещи

Участниците, които преминат успешно всички онлайн обучения в програмата, могат да получат сертификат oще...

28 мар 2016

Завърши BEST Engineering Week 2016

eSkills for Jobs e сред партньорите на кариерното събитие, организирано от студентската организация BEST Sofia oще...

25 мар 2016

Близо 200 ученици се включиха във форума „Млади посланици на технологиите и иновациите“

Весела Калъчева представи каталога за ИКТ обучения на събитието, организирано от eSkills стейкхолдърите Майкрософт България и Innovation Starter oще...

23 мар 2016

Над 1000 учители от 20 области преминаха обучение за работа със Smartclassroom.bg

Платформата е проект на Samsung България и се изпълнява съвместно с Джуниър Ачийвмънт България oще...

22 мар 2016

MUFFIN Conference ще се проведе на 26 март в Русе

Безплатното #eSkills събитие предвижда семинари по 3 актуални теми, свързани с технологиите и Soft Skills oще...

21 мар 2016

До 28 март е отворено записването за курса QA Fundamentals

Безплатното обучение се провежда от СофтУни, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

15 мар 2016

15-тото издание на „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ стартира днес в София

Форумът за студентски стаж и кариера е организиран от eSkills стейкхолдърът JobTiger oще...

14 мар 2016

Утре предстои официалното откриване на BEST Engineering Week 2016

eSkills for Jobs e сред партньорите на кариерното събитие, организирано от студентската организация BEST Sofia oще...

11 мар 2016

Ново издание на онлайн курса за учители „Развивайте е-умения в класната стая“

Записването за безплатното обучение, което се провежда на английски, вече е активно oще...

10 мар 2016

4-тото издание на конференцията и творчески работилници DigitalKidZ ще се проведе на 19 март в НДК

БАИТ е информационен партньор на събитието, посветено на технологиите в образованието oще...

09 мар 2016

Telerik Digital Academy стартира с първия в България цялостен курс по дигитален маркетинг

Безплатното обучение се провежда в сътрудничество с Google oще...

02 мар 2016

Първите 100 млади посланици на технологиите и иновациите в България вече са известни

Проектът на eSkills стейкхолдърите Майкрософт България и Иновейшън Стартър цели развитието на дигитални и креативни умения у младите хора в страната oще...

26 фев 2016

Уча.се припомня вечните български творби, чрез „Завръщането на Великите“

Специалният видео проект представя вълнуващ прочит на български литературни класики oще...

24 фев 2016

Известни са победителите в конкурса „Наградите на БАИТ 2015“

Кампанията и церемонията се проведе под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

22 фев 2016

„Академията на Телерик“ провежда първия си кариерен форум

Отворена е регистрацията за компании, които искат да се срещнат със завършили инициативата oще...

18 фев 2016

Започна регистрацията за младежкия кариерен форум „Професиите на бъдещето”

Събитието се организира от Джуниър Ачийвмънт България и е с фокус върху технологиите в професиите oще...

16 фев 2016

BEST Engineering Week 2016 ще се състои от 15 до 25 март в ТУ-София

eSkills for Jobs e сред партньорите на кариерното събитие, организирано от студентската организация BEST Sofia oще...

12 фев 2016

СофтУни стартира безплатен курс Мултимедия и офис приложения на 22 февруари

#eSkills обучението е подходящo за всички, които имат базови познания за използване на компютър oще...

10 фев 2016

Вече са известни номинираните в отделните категории от конкурса „Наградите на БАИТ 2015“

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

09 фев 2016

Инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 подкрепи Международния ден за безопасен интернет 2016

Най-добрите киберскаути получиха награди за придобитите електронни умения oще...

08 фев 2016

Стартира Hack Tech Challenge 2016 - първият национален виртуален хакатон за .NET програмисти

Надпреварата се организира от Кoнтракс, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

05 фев 2016

Започва нов прием в „Детската академия на Телерик“ в София

На 13 и 14 февруари ще се проведат Дни на отворените врати за децата и родителите, които искат да присъстват на открити уроци и да се запознаят с преподавателите oще...

04 фев 2016

Проектът „Млади посланици на технологиите и иновациите“ ще се срещне с ученици от 5 български града следващата седмица

В кампанията, която цели развитието на дигитални и креативни умения у младите хора в страната, вече има над 1000 регистрирани ученици oще...

02 фев 2016

Стартира прием за седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“

Желаещите да се включат в безплатното обучение по софтуерно инженерство могат да кандидатстват със CV и мотивационно писмо до 10 март oще...

01 фев 2016

18 млади художници със сертификати за дигитални умения в сферата на уеб технологиите

Студенти от Националната художествена академия се включиха в специализиран курс в рамките на програмата Tech Institute на Samsung oще...

21 яну 2016

Първата бакалавърска програма по бизнес софтуер в Европа стартира през есента

Лекторите в обучението ще са представители на ИТ компании, сред които ERP.BG, SAP и Microsoft, стейкхолдъри на eSkills for Jobs oще...

19 яну 2016

Речник на е-термините на информационното общество повишава цифровата грамотност и електронните умения на българите

Проектът е разработен от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения oще...

19 яну 2016

Броят на студентите в ИКТ специалности нараства отново, но европейските фирми са бавни в приемането на цифровите технологии

Недостигът на квалифицирани ИТ специалисти ще достигне 756 000 до 2020 г., което е с 64 000 по-малко от прогнозите при старта на кампанията eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

18 яну 2016

Участниците в онлайн курсове (MOOC) през 2015г. са над 35 милиона души

Инициативата #eSkills for Jobs също се включи в глобалната тенденция, като предложи курс за учители oще...

15 яну 2016

Майкрософт България и Иновейшън Стартър, стейкхолдъри на инициативата eSkills for Jobs, стартират нов проект за дигиталните умения на учениците

Посланик на кампанията е Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика и #eSkills посланик oще...

13 яну 2016

Рекорден брой регистрации за 12-те категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

13 яну 2016

Безплатно обучение за ученици по информатика в „Алго академията на Телерик“

През януари участниците ще се запознаят с основните принципи на комбинаториката oще...

12 яну 2016

Тийнейджър е големият #eSkills победител в СофтУниада

Над 560 регистрирани участници премериха сили в конкурса по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти, организиран от СофтУни oще...

08 яну 2016

12 януари е крайният срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

05 яну 2016

Остават 7 дни до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

21 дек 2015

Остават 3 седмици до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

18 дек 2015

Нови безплатни курсове по програмиране от началото на Новата година

СофтУни и Мусала Софт отново сред най-активните #eSkills стейкхолдъри в България oще...

15 дек 2015

Българин спечели една от наградите във видео конкурса eSkills Awards 2015

Димитър Узунов е отличен в категорията Digital Entrepreneurship за проекта си Phoenix Wars oще...

14 дек 2015

7 дни остават до края на записването и предаването на екипните проекти за СофтУниада

Покажете eSkills уменията си на програмисти – на 9 и 10 януари 2016 г. в СофтУни oще...

10 дек 2015

Остават 4 седмици до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

08 дек 2015

Международна конференция "Човешките права на потребителите в интернет" се провежда в София на 10 декември

Евродепутатът и #eSkills посланик Ева Паунова ще открие събитието, което ще обсъжда актуални теми за правата ни онлайн oще...

07 дек 2015

6-то издание на HackFMI - Hack For Gadgets ще се проведе в периода 18-20 декември

#eSkills хакатонът ще събере всички желаещи да се включат с хардуерна тема oще...

04 дек 2015

Oнлайн обучения по разработка на мобилни и уеб приложения стартират в „Академията на Телерик“ на 8 декември

Безплатните курсове са насочени към софтуерни специалисти с предишен опит, които искат да развият или надградят уменията си oще...

01 дек 2015

Eвродепутатът и eSkills посланик Ева Паунова ще награди победителите от „Наградите на БАИТ“ за 2015г. с работно посещение в Брюксел

БАИТ раздава награди в 12 категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии oще...

27 ное 2015

Vratsa Software School стартира нов безплатен #eSkills курс за ученици

Крайният срок за регистрация на желаещи е 1 декември oще...

27 ное 2015

Две българки, посланици на eSkills for Jobs са в ТОП 100 на в. „Файненшъл Таймс“

Класацията „New Europe 100” определя най-влиятелните иновативни личности от Централна и Източна Европа oще...

25 ное 2015

Безплатният форум TechDojo ще ориентира младeжи в избора им на кариера в IT сектора

Събитието се подкрепя от Microsoft България, Samsung Българияи VIVACOM, стейкхолдъри на eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

13 ное 2015

Промените в българското образование бяха обсъдени на Годишната конференция Образование 2015

#eskills посланиците Ивайло Калфин, Ева Паунова и Николай Денков, както и стейкхолдърите Samsung България и Уча.се участват в дискусиите oще...

09 ное 2015

Стартира новият образователен портал VIVA HISTORY

Видеоклипове представят увлекателно конкретни факти и личности от българската история oще...

05 ное 2015

Хакатонът Ruse Hack v 2.0 се провежда този уикенд в Русенския университет

И тази година Мусала Софт подкрепя надпреварата за ученици и студенти и предоставя ментор в състезанието oще...

04 ное 2015

Регистрацията за СофтУниада е активна

СофтУни ви предизвиква да покажете колко добри програмисти сте – 9-10 януари 2016г. oще...

02 ное 2015

Продължава регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

28 окт 2015

Ученици с изявени възможности в точните науки могат да се включат в конкурса „Таланти на бъдещето“ до 2 ноември

Дарин Маджаров от Уча.се и Любомир Янчев, победител в категорията „Young Digital Talent” на „eSkills awards 2014” са част от журито oще...

23 окт 2015

Програмирането да бъде част от учебната програма в училище, предложиха участниците в националната конференция по е-образование

Ева Паунова, Анна-Мари Виламовска и Елена Маринова, eSkills посланици се включиха в първия панел „Визията за мащабно внедряване на ИКТ в българското образование“ oще...

22 окт 2015

Кандидатстването за 2 безплатни обучения на Vratsa Software School е отворено до 30 октомври

Курсовете са подходящи за напълно начинаещи работещи, безработни и гимназисти oще...

22 окт 2015

Приключи първото издание на Националното състезание за извличане на данни QUERYADA, 2015

БАИТ подкрепи #eSkills състезанието, което събра най-добрите ученици и студенти във Варна oще...

21 окт 2015

Нова онлайн платформа предоставя дигитално съдържание и подпомага интерактивното обучение в клас

SmartClassroom.bg е инициатива на Samsung България, която цели да подпомогне #eSkills уменията на учители и ученици oще...

20 окт 2015

Започна кандидатстването за новите #eSkills курсове на Hack Bulgaria

Заявка за участие можете да подавате до 1 ноември, като базовите познания по програмиране са задължително условие oще...

16 окт 2015

Безплатни тренинги за начинаещи в рамките на конференцията Java2Days 2015

Събитието, на което БАИТ е партньор, се провежда от 2-4 ноември, а регистрацията за участие е възможна до 20 октомври oще...

15 окт 2015

Проведе се първият тренинг на 15 трудови посредници от бюрата по труда в София в рамките на инициативата eSkills for Jobs

Предстоят обучения и на регионалните бюра по труда с цел популяризиране на многобройните възможности за обучение и кариерна реализация в ИКТ сектора oще...

12 окт 2015

Всички, които искат да се развиват в IT сектора, могат да посетят кариерния форум „Дни на кариерата” на 14 октомври

74 компании ще наемат служители и стажанти, които искат да се развиват в областта на информационните технологии, телекомуникациите или BPO сектора oще...

09 окт 2015

#eSkills посланикът Ева Паунова ви кани да се включите в Европейската седмица на програмирането – 10-18 октомври 2015 г.

Над 20 безплатни инициативи, свързани с програмирането, се провеждат в различни български градове oще...

08 окт 2015

Видео конкурсът за европейци с добри дигитални умения на инициативата eSkills for Jobs отваря нова категория Young Digital Talent

Всички младежи, желаещи да създадат своя собствена анимационна история, могат да се включат в състезанието до 31 октомври 2015 г. oще...

06 окт 2015

Президентът Росен Плевнелиев: За българите няма тайни в компютърните науки

Петима #eSkills посланици бяха част от журито и церемонията по връчването на наградите Джон Атанасов oще...

05 окт 2015

Безплатен #eSkills курс за млади художници започва този месец

Студентите от Националната художествена академия ще се включат в инициативата, насочена към подпомагане на младите хора в борбата с безработицата oще...

01 окт 2015

Започва регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015 г.

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

30 сеп 2015

Националният Център за безопасен интернет обучи в Шумен третия отряд „Киберскаут“

Предстои да бъдат подбрани и най-добрите #eSkills киберскаути от Плевен (5-6 октомври) и Търговище (12-13 октомври) oще...

28 сеп 2015

Отново стартира безплатен #eSkills курс за студенти от ТУ - Варна

Регистрацията за обучението по „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android” вече е активна oще...

25 сеп 2015

eSkills студенти от Технически университет - Варна с 4 проекта за дигитални технологии на “Европейска нощ на учените“

4 екипа от студенти, взели участие в безплатен курс по програмиране, ще представят свои проекти oще...

23 сеп 2015

Регистрацията на участници и ментори в националното състезание по извличане на данни QUERYADA продължава до 25 септември

БАИТ подкрепя #eSkills състезанието, което ще събере най-добрите ученици и студенти във Варна на 17 октомври oще...

16 сеп 2015

Стартира конкурс за "Study iT First" – стипендиантска програма на SAP Labs България в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи"

Инициативата е насочена към студенти първи курс в IT специалности, редовно обучение, държавна поръчка oще...

15 сеп 2015

Стартира регистрацията за Codeweek-Враца

Безплатното събитие, което е част от Европейската седмица на програмирането, ще се състои на 10 и 11 октомври oще...

11 сеп 2015

SAP Labs България подкрепя курс във ФМИ за учители по информатика и ИТ

eSkills oбучението е с продължителност една година, като за част от кандидатите ще бъде безплатно oще...

10 сеп 2015

Над 60% от българските ученици използват видео уроци и онлайн материали в обучението си

Проучването на образователния портал Ucha.se сред ученици и родители сочи, че математиката е най-трудният предмет на младежите у нас oще...

08 сеп 2015

eSkills посланикът Ева Паунова ви кани да се включите в конкурса EUhackathon 2015

Темата на състезанието е “Електронните умения: Да обучим обучаващите – Hack4Code (#H4C)”, а наградата за победителя е в размер на 5000 евро oще...

07 сеп 2015

СофтУни ще провежда безплатния курс по Основи на програмирането в 5 града

#eSkills лекциите в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе стартират от октомври oще...

04 сеп 2015

Близо 70 души повече ще приеме 5-тият сезон на безплатното обучение ИТ таланти

Основателят на обучителната програма Доброслав Димитров е новият посланик на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

02 сеп 2015

MUFFIN Conference 2015 ще се проведе на 12 септември в УАСГ

Безплатното #eSkills събитие предвижда семинари по 15 полезни теми, свързани със софтуерна разработка и „меки“ умения oще...

31 авг 2015

Дигиталните умения стават все по-важни и необходими

Искате да развивате био земеделие? Да бъдете ресторантьор? Доктор? Водопроводчик? Художник? Таксиметров шофьор? Пол Мелър, директор "Комуникации" на DIGITALEUROPE, обяснява защо овладяването на... oще...

28 авг 2015

Трима #eSkills посланици – Анна-Мари Виламовска, Елена Маринова и Светлин Наков, ще вземат участие в националната аутсорсинг конференция

Бизнес форумът ще се проведе на 10 септември в Пловдив и е резултат от потенциала на града да се превърне в топ локация в България и Източна Европа за инвестиции в ИТ и аутсорсинг oще...

26 авг 2015

Участници от над 8 европейски държави ще се включат в конференцията “Бизнес на плажа”

БАИТ подкрепя #eSkills събитието, което се провежда във Варна от 4-ти до 6-ти септември 2015 г. oще...

18 авг 2015

SUPERлятна IT aкадемия се провежда в Девин от 1 до 8 септември

Регистрацията за ученици от 8 до 12 клас и учители от средното образование е отворена до 21 август включително oще...

13 авг 2015

Регистрацията за безплатната IT конференция HackConf е отворена

Събитието, организирано от Хак България, ще се състои на 19 и 20 септември в НДК oще...

07 авг 2015

Безплатното обучение IT Talents набира кадети за новия 5-ти сезон, който стартира през есента

Кандидатстването е активно от 1 август, като няма изисквания за възраст и образование на #eSkills кандидатите oще...

31 юли 2015

eSkills посланикът Ева Паунова ви кани да се включите в конкурса на Европейската комисия за уеб предприемачи „Европионери2015“

Кандидатстването в 3-те категории „Уеб предприемач“, „Млад уеб предприемач“ и „Жена уеб предприемач“ е отворено до 31 август 2015г. oще...

30 юли 2015

Безплатен #eSkills уъркшоп за жени, които имат интерес към програмирането

Можете да се регистрирате за Rails Girls Варна до 3 август включително oще...

27 юли 2015

Онлайн курс за учители „Развивайте е-умения в класната стая“

Обучението за усвояване и подобряване на #eSkills е безплатно и стартира на 14 септември oще...

24 юли 2015

Сезон 4 на IT Talents завърши с тържествена церемония

БАИТ поздрави най-добрите сред #eSkills кадетите, които получиха специални награди в присъствието на президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

16 юли 2015

SoftUni призовава всички желаещи „Използвай лятото, за да се научиш на програмиране!“

Основателят на SoftUni Светлин Наков е новият посланик на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

13 юли 2015

Всички Бюра по труда в страната предоставят информация за ИKТ курсове в рамките на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016

Партньорството между Агенцията по заетостта и проекта, чийто изпълнител за България е БАИТ, цели да намали безработицата сред младите хора, които не са завършили ИКТ специалности и насочи техния... oще...

07 юли 2015

Инициативата eSkills for Jobs обявява видео конкурс за европейци с добри дигитални умения

Желаещите могат да кандидатстват в следните категории - Digital Citizenship, Digital Entrepreneurship и Most Inspirational Career Campaigner, още две категории ще бъдат отворени по-късно - Young... oще...

02 юли 2015

Инвестициите за дигитално образование в България растат, сочи проучване на Samsung

61% от домакинствата са платили за достъп до образователно съдържание през последния месец, в сравнение с 46%, които са платили за игри или приложения за забавление oще...

01 юли 2015

България ще бъде домакин на уникално математическо състезание от 5 до 11 юли

Отборите в надпреварата разполагат с няколко месеца, за да предложат решение на задачите oще...

29 юни 2015

Балканската олимпиада по информатика се провежда от 29 юни до 3 юли в Русе

Състезателите ще премерят #eSkills знания в поредица от алгоритмични задачи. oще...

26 юни 2015

СофтУни Конф се провежда този уикенд в Боровец

Събитието включва близо 20 #eSkills семинари и лекции oще...

25 юни 2015

Над 2000 български ученици научиха детайли за професия софтуерен разработчик с помощта на SAP Labs България

65 доброволци от компанията са споделили опита си в гимназиите и училищата, където са получили средното си образование oще...

24 юни 2015

Първият хакатон за ученици HackTUES се провежда в София от 26 до 28 юни

В състезанието участват #eSkills ученици от Технологично училище Електронни системи (ТУЕС), които ще разработват софтуер за подобряване на учебния процес oще...

23 юни 2015

20 младежи повишиха дигиталните си #eSkills умения и възможностите за професионална реализация

Приключи безплатният курс „Програмиране с Java“ на Samsung, стейкхолдър на проекта eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

22 юни 2015

Как да създадем впечатляваща автобиография (CV) съветват от "SAP Labs България"

Насоките са универсални и предсназначени за всички #eSkills кандидати, които търсят работа oще...

19 юни 2015

Ева Паунова: Електронните умения са в основата на новия икономически модел на Европа

Посланикът на eSkills for Jobs 2015-2016 взе участие в дискусия за влияението на новите цифрови технологии върху образованието oще...

18 юни 2015

Форумът „Аз, ученикът“ ще се проведе на 20 юни

Събитието представя постиженията на ученици от цяла България oще...

18 юни 2015

SAP CodeJam ще се проведе в София на 18 юни

Събитието е насочено към #eSkills студенти и е безплатно oще...

16 юни 2015

Обучението „ШколоSoft - как да стана програмист за 1 ден“ очаква #eSkills ученици на 16 юни

Събитието предвижда семинари и срещи с IT специалисти в 74 СОУ в София oще...

12 юни 2015

Две седмици безплатен достъп до детското приложение Kidamom

Видео платформата предлага забавни уроци по математика, образователни филмчета и популярни детски поредици oще...

10 юни 2015

Парафлоу Комуникейшънс обяви 10 стажантски позиции

Програмата е за #eSkills студенти от IT специалности, които могат да кандидатстват в срок до 20-ти юни oще...

09 юни 2015

Уча.се създаде специално предложение за своите #eSkills потребители

Учасетка съчетава традициите на образователната ни система и иновативните технологии за преподаване oще...

05 юни 2015

Хакатон за млади ИТ специалисти се провежда на 6 и 7 юни

В рамките на Code4Bulgaria ще се разработват приложения за мобилни телефони за докладване на нередности oще...

04 юни 2015
03 юни 2015

София е домакин на Европейския диалог за Интернет управление EuroDIG 2015

Над 500 участници са регистрирани за участие във форума oще...

02 юни 2015

Форум на кариерното развитие организира ФМИ

52 компании са заявили желание за среща с #eSkills студенти oще...

21 май 2015

Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2015 г.

Тази година ще бъдат връчени отличия в 2 нови категории – „Първи стъпки в компютърните науки“ – за младежи във възрастовата група 12-22 г. и за проекти с голям обществен принос, отворена към... oще...

29 апр 2015

Оспорван етап на състезанието по програмиране за ученици - CodeIT

Шестият кръг се проведе в рамките на проекта „eSkills for Jobs 2015-2016”, чийто изпълнител за България е БАИТ oще...

25 мар 2015

С „Декларацията Рига” се постави началото на кампанията eSkills for Jobs в Европа

Извличането на ползи от дигиталната революция е идентифицирано от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер като основен приоритет и средство за прекратяване на икономическия спад в Европа oще...

25 мар 2015

eSkills for Jobs: Комуникационна и информационна кампания за повишаване на осведомеността

Кампанията се координира от DIGITALEUROPE и European Schoolnet заедно със стотици национални и общоевропейски партньори, а изпълнител за България е БАИТ oще...

» Всички публикации

Минали събития

» Всички минали събития

Галерия

„Млади посланици на технологиите и иновациите“, 25.03.2016

Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България: ,,Не спирайте да мечтаете и дерзаете, ние се нуждаем от вас''Зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов също приветства учениците и ги поздрави за ентусиазма и идеите им.,,Щастлива съм колко много млади хора от всички краища на страна са тук и има поне 30 момичета'', това посочи в изказването Анна-Мари Виламовска.Анна-Мари Виламовска, която е съветник на президента по иновационна и здравна политика, е посланик на инициативата и посланик на електронните умения.

» Всички албуми

Намерете ни в

Изпълнител за България

Стейкхолдъри на кампанията

Join eSkills for Jobs