PR ЗОНА
17 дек
2012
   

НУРТС – цифрова ефирна телевизия достъпна за всички

2708 прочитания

НУРТС е водещият доставчик на услуги за излъчване и пренос на радио и телевизионни програми в България.

Компанията притежава и управлява мрежа от над 700 стратегически разположени обекти с национално покритие. Емблематични за архитектурния облик на българските градове са сгради като телевизионната кула в Борисовата градина в София, кулата на Копитото, на връх Снежанка, както и кулите в Русе, Добрич и други. НУРТС постоянно инвестира в развитието и подобряването на своята инфраструктура и предлагани услуги.

Освен ефирно излъчване на Радио и ТВ програми, НУРТС предлага и други услуги като радиорелеен пренос, сателитно излъчване и възможност за разполагане на клиентско оборудване в обектите си.

Компанията осигурява 24×7 наблюдение и поддръжка на оборудването чрез модерен национален център за управление и контрол обхващащ всички точки в мрежата.

За НУРТС работят близо 400 професионалисти, благодарение на които на българските зрители и слушатели се осигурява ефирна телевизия и радио.

Най-големите клиенти за излъчване на НУРТС България са БНТ, БНР, БТВ Медиа груп, Нова ТВ, ТВ 7, ББТ, Дарик радио. Компанията осъществява ефирно излъчване на всички национални и повечето регионални програми в страната.

НУРТС Диджитъл ЕАД е дъщерна компания на НУРТС България АД и наследник на Тауърком България ЕАД. Преди да промени собствеността си и да бъде преименувана на НУРТС Диджитъл, Туърком България е собственост на Towercom – приемник на Rádiokomunikácie, o.z. Slovak Telekom, a.s. – традиционният национален доставчик на телевизионно и радиоразпръскване в Словакия.

НУРТС Диджитъл притежава разрешение за осъществяване на електронни съобщения чрез две мрежи за наземно цифрово радиоразпръскване с национален обхват за срок 15 години (Решения №358 и №359 от 08.04.2009 г. на Комисията за регулиране на съобщенията).

НУРТС изгражда т.нар. „мултиплекси” – мрежите за цифрова ефирна телевизия.

Компанията осъществява тестово излъчване на цифрова ефирна телевизия (DVB-T) за територията на град София от 2006 г. насам.

Според приетия план за въвеждане на цифрова ефирна телевизия, на 1 Март 2013 г. ще започне етапът на т.нар. „симулкаст” (едновременно паралелно излъчване на цифров и аналогов телевизионен сигнал), който ще продължи до 01.09.2013 г.

След 1.09.2013 г. всички аналогови телевизионни предаватели ще бъдат спрени и гражданите на България ще гледат само цифрова ефирна телевизия, ставайки част от европейското семейство на страните, в които вече преходът към DVB-T e завършен.

ICON ICON ICON ICON

БЮЛЕТИНИ

Фирмите представят
Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

Конференцията iMinds премина под мотото „Дигитално проучване, което има значение“

Националният офис за технологичен трансфер в сферата на ИКТ към БАИТ взе участие в десетото издание на конференцията, което се проведе през октомври в Брюксел